Ak, cik garš virsraksts! (Jā, Google translator pat precīzi iztulko.) Šo recepti atradu žurnālā Pie galda. Ēdiens vienkārši pagatavojams, drīzāk latviešu interpretācija par ķīniešu ēdieniem, un domāts tiem, kam patīk sajust savādākas (nelatviskas) garšas.
Vajadzēs:
3 vistas filejas (apmēram 600 gr)
250 gr svaigu šampinjonu
1 dzeltenā paprika (der jau arī citas krāsas)
50 gr indijas rieksti
2-3 ēdamk. tumšā soja
1-2 ēdamk. asā čili mērce
2 ēdamk. kartupeļu ciete
1 ķiploka daiviņa
eļļa
Sagatavošanās darbi:
- Vistas fileju nomazgā, nosusini un sagriez apmēram 1,5cm gabaliņos. Tos apviļā kartupeļu cietē.
- Šampinjonus arī nomazgā un nosusini. Sēnes sagriez šķēlītēs. Sagriez papriku.
- Indijas riekstus iemērc ūdenī.
- Sagriez ķiploka daiviņu.
Cepšanas daļa:
- Pannā uzkarsē 2-3 ēdamk. eļļu.
- Uz lielas liesmas strauji apcep šampinjonus un papriku. Sēnēm jākļūst zeltaini brūnām, paprika tikmēr būs vēl stingra. Saceptos dārzeņus noņem no pannas.
- Tāpat apcep vistas gabaliņus, kamēr tie kļūst zeltaini brūni. Cep ne ilgāk par 10 min.
- Kad gaļa gatava, pievieno tai saceptās sēnes un papriku, ķiplociņu un indijas riekstus. Pievieno sojas mērci un čili mērci. Visu samaisa. Turpat pannā pielej apmēram 1/2 glāzi ūdens un ļauj visam sautēties apmēram 1-2 min.
Ēšanas daļa:
- Mēs ēdam ar rīsiem. Un mums garšo.
No comments:
Post a Comment